17 Kasım 2009 Salı

SULU KÖFTE+KARNI YARIK

Karnı yarık ayrı mı yazılır? Yok google' a bakmayacağım... neyse buraya bu tarifleri yazıyorum. Sizin için yazmıyorum aslında kendim için yazıyorum. Çünkü her seferinde yine goolgle bakıyorum ve hep farklı bir tarifle yapmam gerekiyor. Bu seferki muhteşem oldu. Kaybetmemek için yazıyorum tarifimi. Yaptım muhteşem oldu isteyen yapsın tabi hemen hızlıca oluyor.

SULU KÖFTE:
500 gr kıyma
1 avuç pirinç
2 patates
yarım demet maydonoz
2 soğan
1 yumurta
karabiber+tuz
1 kaşık salça
biraz yağ
biraz un
su

kıyma+yumurta+pirinç+maydanoz+1 soğan+karabiber+tuz yoğurulsun bir kapta
diğer soğan salça ile yağda kavrulsun.
kıymalı karışım ceviz büyüklüğünde top top yuvarlansın unlu tepside sallansın
salçalı karışıma köfteler atılsın, ceviz büyüklüğünde küp küp doğranmış patatesler atılsın bir süre kavrulsun. Yeteri kadar su eklensin, sallayarak karıştırılsın, kaşıkla değil. Pişsin alın yiyin.

(Bu biraz, yeteri kadar, bir süre gibi şeyleri bilerek yazdım. heryerde öyle yazıyor. Bence işin sırrı bu hiç önemli gibi görünmeyen edatlardan geçiyor.)

KARNI YARIK:
4 Patlıcan
200 gr kıyma
yarım demet maydonoz
4 sivri biber
3 domates
2 soğan
tuz
karabiber
sarımsak (bolca bence)

Patlıcanları pijamalı soyun, ortasından derince yarın, tuzlu suda yarım saat kadar bekletin ki acısı çıksın (Sanki yıllardır yapıyormuşum gibi anlatmayı çok seviyorum). kıymayı diğer tüm malzemelerle birlikte kavurun. (Biberleri değil, onları sonradan karnına koyacaksınız, şık dursun diye:)Patlıcanları da azcık yağda altın sarısı gibi olana kadar (yumuşayana kadar demek bu, denendi, görüldü) kızartın. Sonra tepsiye dizin, karnını doldurun, 200 derecede (tabiki önceden ısıtılmış) fırında bekletin. Çok hoş oluyor.

Saygın bugün hasta, şimdi yoğurt çorbası istiyor. Haberiniz olsun, beni tanıyan, bunu okuyan gelsin içsin; Zekeriya sözüm sana.

Hadi afiyet olsun

1 yorum: